Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 27 lutego do 3 marca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne (pszenica) na mleku, chleb domowy (mąka razowa) i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa krakowska drobiowa (soja), rukola, ogórek świeży, herbata z cytryną
- OBIAD: Krupnik z warzywami i natką pietruszki (seler), spaghetti alla carbonara (mąka pszenna, soja, jajka),kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, wafle lekkie (mąka pszenna), soczek 100% Tymbark z rurką
WTOREK
- ŚNIADANIE: Płatki owsiane z granolą owocową (jęczmień, owies, soja) na mleku, chleb razowy (mąka razowa) i pszenny (mąka pszenna) z masłem, dżem owocowy niskosłodzony, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka), sznycel mielony z ziemniakami (mleko, mąka pszenna, jajka), kapusta zasmażana (mąka pszenna), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Jabłko deserowe, rogalik krucho drożdżowy – wypiek o obniżonej zawartości cukru (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty i pszenny z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa ryżowa na rosole z natką pietruszki (seler), nugettsy z kurczaka (mąka pszenna, jajka), ziemniaki z koperkiem (mleko), mix sałat z warzywami, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Deser z galaretką, owocami i czekoladą, pałeczki kukurydziane, herbata z miodem
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb słonecznikowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, jajecznica na maśle, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną
- OBIAD: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, jajka), naleśniki z serem i owocami (mąka pszenna, jajka, mleko), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Szarlotka (mąka pszenna, jajka, masło), woda niegazowana ABC Junior
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne (mąka pszenna) na mleku, chleb domowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, twarożek, rzodkiewka, papryka zielona, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana), ryba panierowana z ziemniakami (mąka pszenna, jajka), bukiet warzyw, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Porcja owoców – melon żółty, gruszka, mandarynka, herbatniki petit (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana