Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 13 do 17 lutego 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne (mąka pszenna) na mleku, chleb słonecznikowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa tradycyjna (soja), rukola, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Krem warzywny z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana), spaghetti bolognese (mąka pszenna, jajka) kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mandarynka, paluszki Lajkonik (mąka pszenna), woda niegazowana
WTOREK
- ŚNIADANIE: Zupa mleczna : makaron literki (mąka pszenna, jajka) na mleku, chleb domowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, dżem niskosłodzony, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa ryżowa na rosole z natką pietruszki (seler), filet drobiowy po nelsońsku z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko), sałata lodowa z warzywami, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Chałka (mąka pszenna, jajka, mleko), jabłko deserowe, soczek 100% Tymbark z rurką
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Chleb razowy (mąka razowa) i bułkowy z masłem, parówki z szynki z keczupem (soja),ogórek świeży, herbata z cytryną
- OBIAD: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana), pierogi leniwe z serem – wyrób własny (mleko, mąka pszenna, jajka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Porcja owoców – borówka, pomarańcza, kiwi, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb wieloziarnisty i pszenny (mąka pszenna) z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa porowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka), pulpety z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko), buraczki czerwone, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mini pączek z nadzieniem owocowym (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana Junior
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb razowy (mąka razowa) i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, pasta jajeczna, papryka czerwona szczypiorek, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana), ryba panierowana z ziemniakami (mąka pszenna, jaja, mleko), surówka z kapusty kiszonej kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Galaretka, ciastka maślane (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana