Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 27 lutego do 3 marca 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik z warzywami i natką pietruszki (seler)
- Spaghetti carbonara z boczkiem (mąka pszenna, ser, jajka, soja)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet na Grybowski sposób (ser, mąka pszenna) ziemniaki, surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana)
WTOREK
- Zupa pomidorowa z makaronem (mąka pszenna, śmietana, seler, jajka)
- Sznycel mielony z ziemniakami (mąka pszenna, jajka)
- Kapusta zasmażana (mąka pszenna)
ŚRODA
- Zupa ryżowa na rosole z natką pietruszki (seler)
- Kotlet drobiowy w panierce panko (jajka, mąka pszenna)
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Mix sałat z sosem vinegrette
CZWARTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Naleśniki z serem i owocami (mąka pszenna, jajka, mleko)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki,surówka + zupa (mąka pszenna, seler, śmietana)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Ryba panierowana z ziemniakami (mleko, jajka, mąka pszenna)
- Bukiet warzyw w sosie czosnkowym
lub
- DANIE EXTRA: Kaszanka z kapustą, ziemniaki opiekane + zupa (mąka pszenna, seler, śmietana, jajka)