Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 20 do 24 lutego 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Gulasz z udźca indyka z kaszą wiejską (mąka pszenna, seler)
- Bukiet warzyw
lub
- DANIE EXTRA: Pierś z kurczaka zapiekana mozzarellą, świeżymi pomidorami i bazylią (ser) ziemniaki opiekane, surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana)
WTOREK
- Zupa marchwiowo-cebulowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Kotlet po szwajcarsku (jajka, mąka pszenna, soja) z ziemniakami (mleko)
- Ratatuj
ŚRODA
- Krem z soczewicy z grzankami (mąka pszenna, śmietana, seler, soja)
- Makaron z serem (mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), frytki, surówka + zupa (mąka pszenna, seler, śmietana, soja)
CZWARTEK
- Rosół z makaronem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Jeżyki drobiowe z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Marchew z jabłkiem
PIĄTEK
- Zupa z cukinii z zacierką (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Kotleciki ziemniaczane z sosem boczkowo-pieczarkowym (mąka pszenna, jajka, soja)
- Surówka Colesław
lub
- DANIE EXTRA: Ryba pod beszamelem z warzywami (mąka pszenna, mleko), ziemniaki z koperkiem (mleko), surówka + zupa (mąka pszenna, seler, śmietana)