Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 13 do 17 lutego 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krem warzywny z groszkiem ptysiowym (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Spaghetti bolognese (mąka pszenna, seler, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Szaszłyki drobiowe z warzywami (mąka pszenna, jajka, masło), ziemniaki z koperkiem, surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana)
WTOREK
- Zupa ryżowa na rosole z natką pietruszki (seler)
- Filet drobiowy po nelsońsku (mleko, jajka, mąka pszenna)
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Sałata lodowa z warzywami i sosem vinegrette
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi leniwe z serem – wyrób własny (mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po hawajsku, frytki, surówka + zupa (mąka pszenna, seler)
CZWARTEK
- Zupa porowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka, śmietana)
- Rumsztyk z cebulką i ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Buraczki czerwone
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Ryba panierowana z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Surówka z kiszonej kapusty
lub
- DANIE EXTRA: Wątróbka drobiowa z cebulką, ziemniaki, surówka + zupa (mąka pszenna, seler, śmietana, mleko)