Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 6 do 10 lutego 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z cukinii z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Risotto z kurczakiem w sosie słodko – kwaśnym (mąka pszenna, seler)
- Surówka z kapusty pekińskiej
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku (mąka pszenna, ser, jajka, masło), ziemniaki z koperkiem, surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana)
WTOREK
- Zupa ogórkowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Roladka drobiowa z warzywami (mleko, jajka, mąka pszenna)
- Opiekane ziemniaki
- Marchew z jabłkiem
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana zasmażana (seler, mąka pszenna)
- Gołąbki w sosie pomidorowym ( mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Grillowany filet z kurczaka, frytki, surówka + zupa (mąka pszenna, seler)
CZWARTEK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Schab duszony w sosie z kluskami ciętymi (mąka pszenna, jajka)
- Warzywa z wody okraszane bułką tartą
lub
- DANIE EXTRA: Kociołek cygański, bułka pita (mąka pszenna) + pierogi ruskie (mąka pszenna, ser, jajka, masło)
PIĄTEK
- Krem z dyni z rumianymi grzankami (seler, mąka pszenna, soja, śmietana)
- Łazanki z kapustą (mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), surówka + zupa (mąka pszenna, seler, soja, śmietana)