Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 23 do 27 stycznia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Gulasz z udźca z indyka z kaszą wiejską (mąka pszenna, seler)
- Pomidor malinowy ze szczypiorkiem i cebulką
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa ryżowa na rosole z natką pietruszki (seler)
- Kotlet drobiowy po parysku z ziemniakami (mleko, jajka, mąka pszenna)
- Marchew z jabłkiem
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Żurek z ziemniakami i kiełbasą (seler, mąka pszenna, śmietana, soja)
- Makaron z pieczonym jabłkiem (jajka, mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Bitki wieprzowe w sosie z ziemniakami (mąka pszenna, mleko)
- Fasolka szparagowa na maśle
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Krem brokułowo-szpiankowy z rumianymi grzankami (seler, mąka pszenna, śmietana, soja)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, ser)
- Kompot wieloowocowy