Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 16 do 20 stycznia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Risotto z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym (mąka pszenna, seler)
- Surówka z kapusty pekińskiej i cukinii
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa warzywna z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Pałka z kurczaka z ziemniakami (mleko)
- Surówka z buraków
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa fasolowa z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Kasza manna z musem truskawkowym (mleko)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Rosół z tartym ciastem (seler, jajka, mąka pszenna) i natką pietruszki
- Pierś z kurczaka duszony w ziołach z ziemniakami (mąka pszenna, mleko)
- Sałata lodowa z ogórkiem i kolorowymi paprykami
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi leniwe z serem (mąka pszenna, jajka)
- Kompot wieloowocowy