Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 30 stycznia do 3 lutego 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany z natką pietruszki (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Makaron z kurczakiem i szpinakiem (mąka pszenna, seler)
lub
- DANIE EXTRA: Matelanka grybowska (mąka pszenna, ser, jajka, masło), frytki, surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana)
WTOREK
- Rosół z makaronem i natką pietruszki (seler, jajka, mąka pszenna)
- Sznycel mielony z ziemniakami (mleko, jajka, mąka pszenna)
- Buraczki czerwone z chrzanem
ŚRODA
- Zupa neapolitańska z kurczakiem i makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana, ser)
- Placek po węgiersku (jajka, mąka pszenna)
- Surówka z białej kapusty, pietruszki i marchewki
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Karczek po królewsku z ziemniakami (mleko)
- Bukiet warzyw
lub
- DANIE EXTRA: Pierogi gajowego z sosem pieczarkowym (mąka pszenna jajka, masło) + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Ryba panierowana z ziemniakami (mąka pszenna, jajka)
- Surówka z kiszonej kapusty