Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 23 do 27 stycznia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Gulasz z udźca z indyka z kaszą wiejską (mąka pszenna, seler)
- Pomidor malinowy ze szczypiorkiem i cebulką
lub
- DANIE EXTRA: Sakiewka ze schabu (mąka pszenna), ziemniaki opiekane, surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
WTOREK
- Zupa ryżowa na rosole z natką pietruszki (seler)
- Szaszłyk drobiowo-warzywny z ziemniakami (mleko)
- Marchew z chrzanem
ŚRODA
- Żurek z ziemniakami i kiełbasą (seler, mąka pszenna, śmietana, soja)
- Lasagne (jajka, mąka pszenna, mleko)
- Mix sałat z sosem winegrette
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet devolay (mąka poznańska, jajka, masło) surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana, soja)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka)
- Bryzol wieprzowy z cebulką i ziemniakami (mąka pszenna, mleko)
- Fasolka szparagowa na maśle
PIĄTEK
- Krem brokułowo-szpiankowy z rumianymi grzankami (seler, mąka pszenna, śmietana, soja)
- Kotleciki ziemniaczane z sosem boczkowo-pieczarkowym (mąka pszenna, jajka, soja)
- Surówka z białej kapusty (majonez)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (jajka, mąka pszenna), frytki, surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana, soja)