Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 16 do 20 stycznia 2023 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Risotto z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym (mąka pszenna, seler)
- Surówka z kapusty pekińskiej i cukinii
lub
- DANIE EXTRA: Karczek po królewsku z opiekanymi ziemniakami (ser), surówka Ratatuj + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana)
WTOREK
- Zupa warzywna z makaronem (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Udko po staropolsku z ziemniakami (mleko)
- Surówka z buraków
ŚRODA
- Fasolka po bretońsku z pieczywem (seler, mąka pszenna)
- Cepeliny na kapuście (jajka, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet na grybowski sposób, frytki, surówka + zupa (seler, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Rosół z tartym ciastem (seler, jajka, mąka pszenna) i natką pietruszki
- Pierś z kurczaka pod beszamelem z ziemniakami (mąka pszenna, mleko)
- Sałata lodowa z ogórkiem i kolorowymi paprykami
PIĄTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi leniwe z serem (mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Słomiany placek z sosem pieczarkowym (mąka pszenna, śmietana), surówka + zupa (seler, mąka pszenna, śmietana)