Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 19 do 23 grudnia 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z makaronem (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Kurczak w sosie słodko-kwaśnym (mąka pszenna), risotto
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa pomidorowa z zacierką (seler, jajka, mąka pszenna, śmietana)
- Sznycel mielony duszony (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko)
- Marchew z pomarańczą
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Krupnik zabielany z warzywami (seler, jajka, mąka pszenna, śmietana)
- Makaron z serem (jajka, mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Rosół z makaronem gwiazdki (seler, mąka pszenna, jajka)
- Filet z kurczaka w ziołach (mąka pszenna, jajka)
- Ziemniaki (mleko)
- Bukiet warzyw
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami (seler, mąka pszenna, jajka)
- Ryba panierowana z ziemniakami (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Surówka z kapusty kiszonej
- Kompot wieloowocowy