Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 14 do 18 listopada 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Spaghetti bolognese ze świeżą bazylią (jaja, mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka) i natką pietruszki
- Jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko)
- Mix sałat z sosem vinegrette
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi leniwe z serem (mąka pszenna, jajka, mleko)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z makaronem (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Klops z sosem pieczeniowym (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko)
- Brokuł z kalafiorem
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa ogórkowa z zacierką (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Surówka z kiszonej kapusty
- Kompot wieloowocowy