Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 21 do 25 listopada 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb słonecznikowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, pasztet drobiowy (soja, mąka pszenna, gorczyca), ogórek kiszony, sałata lodowa, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa serowa z makaronem (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka), gulasz z indyka z cukinią (mąka pszenna), pomidor ze szczypiorkiem, kaszotto, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, chrupki kukurydziane, soczek Tymbark 100% z rurką
WTOREK
- ŚNIADANIE: Płatki owsiane (mąka owsiana) na mleku z granolą owocową, chleb razowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, dżem niskosłodzony, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa koperkowa z zacierką (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka), kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko), buraczki czerwone, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Gruszka, paluszki Lajkonik (mąka pszenna), lemoniada z miodem i cytryną
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Chleb razowy (mąka razowa) i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, szynka tradycyjna, papryka czerwona, ogórek świeży, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa ziemniaczana (seler, mąka), ryż z truskawkami (śmietana), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Kołacz z serem (mąka pszenna, jajka), kakao naturalne (mąka pszenna, soja) na mleku
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Mleko, chleb słonecznikowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, twarożek, szczypiorek, pomidor, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa grysikowa na rosole z natką pietruszki (seler), filet drobiowy w ziołach (jajko, mąka pszenna), ziemniaki (mleko), marchew z jabłkiem, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Winogrono bezpestkowe, ciastka z ziarnami (mąka pszenna, mleko, jaja), herbata z cytryną
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne (soja, mąka pszenna) na mleku, chleb domowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasta z makreli, papryka żółta, rzodkiewka, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa dyniowa z grzankami (seler, śmietana, mąka pszenna, soja), łazanki z kapustą (mąka pszenna, jajka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Galaretka owocowa, mandarynka, woda niegazowana