Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 14 do 18 listopada 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku (mąka pszenna, soja), chleb razowy (mąka razowa) i pszenny (mąka pszenna) z masłem, polędwica sopocka drobiowa (soja, mąka pszenna, gorczyca), pomidor, sałata zielona, herbata z cytryną
- OBIAD: Krupnik zabielany (seler, śmietana, mąka pszenna), spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią (mąka pszenna, jajka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mus do kieszonki, wafelki śmietankowe (mąka pszenna, jajka, mleko), woda niegazowana
WTOREK
- ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane, mleko, chleb wieloziarnisty i pszenny (mąka pszenna) z masłem, powidło śliwkowe, herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna) i natką pietruszki, jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko), mix sałat z sosem vinegrette, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, pałeczki kukurydziane, woda niegazowana
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Chleb domowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa krakowska drobiowa, ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana), pierogi leniwe serem (mąka pszenna, jajka, mleko), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Drożdżówka rogalik z nadzieniem owocowym (mąka pszenna, jajka, masło), jabłko deserowe, kakao naturalne na mleku (mąka pszenna, soja)
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku, chleb słonecznikowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasta jajeczna, rzodkiewka, ogórek świeży, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa jarzynowa z makaronem (seler, mąka pszenna, jajka), klops w sosie pieczeniowym (jajko, maka pszenna) ziemniaki (mleko), brokuł z kalafiorem, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Tarta z jabłkami (mąka pszenna, jajka, masło), herbata z cytryną
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Mleko, chleb słonecznikowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, ser żółty, papryka czerwona, szczypiorek, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa ogórkowa z zacierką (seler, mąka pszenna, jajka), ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki z koperkiem (mleko), surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Crunchy z granolą i musem z kiwi (mąka owsiana, jęczmienna, soja, jogurt), herbatniki (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana