Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 28 listopada do 2 grudnia 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z makaronem (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Risotto z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym (mąka pszenna)
- Surówka z cukinii
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po wiedeńsku (jajka, mąka pszenna), opiekane ziemniaki, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
WTOREK
- Zupa jarzynowa z ryżem (seler, mąka pszenna)
- Lazania pod beszamelem (mleko, mąka pszenna, jajka)
- Mix sałat z sosem vinegrette
lub
- DANIE EXTRA: Szaszłyki drobiowe, ziemniaki, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
ŚRODA
- Rosół z makaronem i natką pietruszki (seler, jajka)
- Bryzol wieprzowy z cebulką (mąka pszenna)
- Ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Surówka z czerwonej kapusty
CZWARTEK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, ser, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki , surówka + zupa (seler, śmietana)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z zacierką (seler, śmietana, jajka, mąka pszenna)
- Ryba panierowana (jajka, mąka pszenna), ziemniaki (mleko)
- Bukiet warzyw w sosie czosnkowym