Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 21 do 25 listopada 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa serowa z makaronem (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Gulasz z indyka z cukinią (mąka pszenna), kaszotto
- Pomidor z cebulką i szczypiorkiem
lub
- DANIE EXTRA: Medaliony drobiowe zapiekane z serem, ziemniaki, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
WTOREK
- Zupa koperkowa z zacierką (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko)
- Buraczki czerwone z chrzanem
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana (seler)
- Gołąbki w sosie pomidorowym (mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Kogut na szpadce, frytki, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler) z natką pietruszki
- Filet drobiowy w ziołach (mąka pszenna), ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Marchew z jabłkiem
PIĄTEK
- Zupa dyniowa z grzankami (seler, śmietana, mąka pszenna, soja)
- Łazanki z kapustą (mąka pszenna, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (jajka, mąka pszenna), ziemniaki, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna, soja)