Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 14 do 18 listopada 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Spaghetti bolognese ze świeżą bazylią (jaja, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Kieszeń ze schabu (jajka, mąka pszenna), frytki, surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka) i natką pietruszki
- Jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko)
- Mix sałat z sosem vinegrette
ŚRODA
- Zupa pomidorowa z ryżem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Pierogi leniwe z serem (mąka pszenna, jajka, mleko)
lub
- DANIE EXTRA: Rolada drobiowa z polędwiczką, kluski kładzione z sosem pieczarkowo-boczkowym (jajka, mąka pszenna), surówka + zupa (seler, śmietana, mąka pszenna)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z makaronem (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Klops szpinakowy z sosem pieczeniowym (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko)
- Brokuł z kalafiorem
PIĄTEK
- Zupa ogórkowa z zacierką (seler, śmietana, mąka pszenna, jajka)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki z koperkiem (mleko)
- Surówka z kiszonej kapusty