Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 24 do 28 października 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa (seler, śmietana, mąka pszenna) z ryżem
- Makaron kokardka z mięsem mielonym (jaja, mąka pszenna)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Barszcz czerwony zabielany (seler, śmietana) z ziemniakami
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka, ser)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka) i natką pietruszki
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko)
- Surówka z cukinii i kapusty pekińskiej
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa dyniowo-marchewkowa (seler, śmietana, mąka pszenna) z grzankami (mąka pszenna, soja)
- Ryż z truskawkami (śmietana)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa serowa (seler, śmietana, mąka pszenna) z zacierką (mąka pszenna, jajka)
- Sznycelki rybne (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko), surówka z marchwi i pora
- Kompot wieloowocowy