Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 17 do 21 października 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany (seler, śmietana, mąka pszenna) z natką pietruszki
- Makaron penne z kurczakiem i cukinią (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Zupa pomidorowa (seler, śmietana) z ryżem
- Bitki wieprzowe, ziemniaki (mleko)
- Surówka z czerwonej kapusty i selera naciowego
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zielony krem z brokuła i pora (seler, śmietana) z grzankami (mąka pszenna, soja)
- Pierogi leniwe z serem (mąka pszenna, jajka, masło)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler) z natką pietruszki
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko)
- Sałata z rzodkiewką i śmietaną
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa (seler, śmietana) z mini kluseczkami (mąka pszenna, jajka)
- Placuszki z dyni (mąka pszenna, jajko, mleko)
- Kompot wieloowocowy