Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 24 do 28 października 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Kakao naturalne na mleku (mąka pszenna, soja), chleb wieloziarnisty i pszenny (mąka pszenna) z masłem, szynka naturalna (soja, mąka pszenna, gorczyca), kiełki rzodkiewki, sałata lodowa, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa ogórkowa (seler, śmietana, mąka pszenna) z ryżem, makaron kokardka z mięsem mielonym (mąka pszenna, jajka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Kołacz z serem (mąka pszenna, jajka, mleko), jabłko deserowe, woda niegazowana
WTOREK
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto), chleb słonecznikowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasztet pieczony drobiowy, ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata z cytryną
- OBIAD: Barszcz czerwony zabielany (seler, śmietana) z ziemniakami, pierogi ruskie (ser, mąka pszenna, jajka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Winogrono bezpestkowe, wafelek śmietankowy (mąka pszenna, masło, mleko), soczek 100% Tymbark z rurką
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane z granolą czekoladową (mąka owsiana, jęczmienna, soja), mleko, chleb domowy (mąka razowa) i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, dżem owocowy niskosłodzony, herbata z cytryną
- OBIAD: Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jajka) i natka pietruszki, Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko), surówka z cukinii i kapusty pekińskiej, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mandarynka, rogalik krucho-drożdżowy z nadzieniem różanym (mąka pszenna jajka, masło), herbata z cytryną
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Chleb razowy (mąka razowa) i pszenny (mąka pszenna) z masłem, polędwica sopocka drobiowa, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa dyniowo- marchewkowa (seler, śmietana) z grzankami, (seler, mąka pszenna), ryż z truskawkami (śmietana), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Mus Kubuś do kieszonki, talarki Lajkonik (mąka pszenna, jajka), woda niegazowana
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Mleko, chleb słonecznikowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasta jajeczna, papryka zielona, pomidor, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa serowa (seler, śmietana, mąka pszenna) z zacierką (mąka pszenna, jajka), sznycelki rybne (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko), surówka z marchwi i pora, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Galaretka owocowa, banan, woda niegazowana