Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla przedszkolaków od 17 do 21 października 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- ŚNIADANIE: Chleb słonecznikowy i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, kiełbasa krakowska drobiowa (soja, mąka pszenna, gorczyca), pomidor, sałata masłowa, herbata z cytryną
- OBIAD: Krupnik zabielany (seler, śmietana, mąka pszenna) z natką pietruszki makaron penne z kurczakiem i cukinią (mąka pszenna, śmietana), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Chałka pleciona (mąka pszenna, jajka, mleko), nektarynka, kakao naturalne na mleku (mąka pszenna, soja)
WTOREK
- ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane z granolą owocową (mąka owsiana, jęczmienna, soja), mleko, chleb razowy (mąka razowa) i pszenny (mąka pszenna) z masłem, powidło śliwkowe, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa pomidorowa (seler, śmietana) z ryżem, bitki wieprzowe z ziemniakami, surówka z czerwonej kapusty i selera naciowego, kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Porcja owoców- ciemne winogrono, kiwi, ciastka łakotki (mąka pszenna, masło, jaja, miód, mleko), woda mineralna niegazowana
ŚRODA
- ŚNIADANIE: Kawa zbożowa (jęczmień, żyto), chleb wieloziarnisty i pszenny (mąka pszenna) z masłem, parówki z szynki, ketchup, papryka żółta, herbata z cytryną
- OBIAD: Zielona zupa z brokuła i pora (seler, śmietana, mąka pszenna) z grzankami, pierogi leniwe z serem (mleko, jajka, mąka pszenna), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Banan, chrupki kukurydziane, woda niegazowana
CZWARTEK
- ŚNIADANIE: Mleko, chleb razowy (mąka razowa) i bułkowy (mąka pszenna) z masłem, ser żółty, papryka czerwona, ogórek świeży, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa grysikowa na rosole (seler) z natką pietruszki, sznycel mielony drobiowy (seler, mąka pszenna, jajko), ziemniaki (mleko), kapusta kiszona ,kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Tarta z jabłkami, (mąka pszenna, jajka, mleko, masło), herbata z cytryną
PIĄTEK
- ŚNIADANIE: Bawarka (mleko), chleb słonecznikowy i pszenny (mąka pszenna) z masłem, pasta z makreli, papryka zielona, pomidor, herbata z cytryną
- OBIAD: Zupa jarzynowa (seler, śmietana, mąka pszenna) z mini kluseczkami (mąka pszenna, jajka), placuszki z dyni (mąka pszenna, jajka), kompot wieloowocowy
- PODWIECZOREK: Kisiel owocowy – wyrób własny, paluszki Lajkonik (mąka pszenna, jajka, sezam), sok 100% Tymbark