Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 17 do 21 października 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany (seler, śmietana, mąka pszenna) z natką pietruszki
- Makaron penne z kurczakiem i cukinią (seler, mąka pszenna, śmietana, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Roladka z karczku, ziemniaki, surówka + zupa (seler)
WTOREK
- Zupa pomidorowa (seler) z ryżem
- Bryzol z boczkiem i cebulką, ziemniaki (mleko)
- Surówka z czerwonej kapusty i selera naciowego
ŚRODA
- Zielony krem z brokuła i pora (seler) z grzankami (mąka pszenna, soja)
- Pierogi leniwe z serem (mąka pszenna, jajka, masło)
lub
- DANIE EXTRA: Matelanka grybowska (mąka pszenna, ser, jajka, masło), frytki, surówka + zupa (seler, mąka pszenna, soja)
CZWARTEK
- Zupa grysikowa na rosole (seler) z natką pietruszki
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko)
- Sałata z rzodkiewką i śmietaną
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa (seler, śmietana) z mini kluseczkami (mąka pszenna, jajka)
- Jajko w sosie koperkowym (mąka pszenna), ziemniaki (mleko)
- Marchew z chrzanem
lub
- DANIE EXTRA: Ryba pod warzywną pierzynką, ziemniaki, surówka + zupa (seler)