Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 3 do 7 października 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa (seler, śmietana) grochowa z makaronem (mąka pszenna, jajka)
- Risotto (seler) z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym (śmietana)
- Surówka z kapusty pekińskiej
lub
- DANIE EXTRA: Kieszeń ze schabu (mąka pszenna, jajka), frytki, surówka + zupa (seler)
WTOREK
- Rosół z makaronem nitki (seler, mąka pszenna, jajka) i natką pietruszki
- Karczek po królewsku (mąka pszenna) z ziemniakami (mleko)
- Bukiet warzyw
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany (seler, mąka pszenna, śmietana) z ziemniakami
- Lazania pod beszamelem (mleko, mąka pszenna, jajka, ser żółty)
- Mix sałat z sosem winegret
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet de volaille (mąka pszenna, jajka, ser topiony), ziemniaki (mleko), surówka+ zupa
CZWARTEK
- Zupa kalafiorowa (seler, śmietana) z zacierką (mąka pszenna, jajka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka) z ziemniakami (mleko)
- Kapusta kiszona zasmażana (mąka pszenna, masło)
PIĄTEK
- Zupa koperkowa (seler, śmietana) z ryżem
- Makaron świderki (mąka pszenna, jajka) z serem
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (mąka pszenna, jajko), ziemniaki (mleko), surówka + zupa (seler, śmietana)