Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 5 do 9 września 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik zabielany (seler, śmietana, mąka pszenna) z warzywami
- Makaron z mięsem w sosie pomidorowym (mąka pszenna, jajka, seler)
- Kompot wieloowocowy
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem (seler, mąka pszenna, jaja) i natką pietruszki
- Kotlet drobiowy po parysku (mąka pszenna, jaja, mleko) z ziemniakami (masło)
- Fasolka szparagowa (masło)
- Kompot wieloowocowy
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana (seler, mąka pszenna)
- Pierogi leniwe – wyrób własny (mąka pszenna, jajka, ser)
- Kompot wieloowocowy
CZWARTEK
- Zupa marchwiowo-dyniowa (seler, śmietana) z makaronem (mąka pszenna, jajka)
- Sznycel mielony (mąka pszenna, jajka) z ziemniakami (masło)
- Surówka z kiszonej kapusty
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Krem brokułowy (seler, śmietana) z grzankami (mąka pszenna)
- Racuszki z jabłkiem (mąka pszenna, jajka)
- Kompot z wieloowocowy