Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 19 do 23 września 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krem z marchwi i pora (seler, śmietana, mąka pszenna) z zacierką (mąka pszenna, jajka)
- Frykadelki w sosie (seler, mąka pszenna, śmietana) z kaszą wiejską
- Sałatka z pomidora i szczypiorku
lub
- DANIE EXTRA: Żeberka pieczone, ziemniaki opiekane, surówka + zupa (seler)
WTOREK
- Tradycyjny rosół (seler) z makaronem nitki (mąka pszenna, jajka)
- Jeżyki drobiowe (mąka pszenna, jajka, ser żółty) z ziemniakami (mleko)
- Marchew z jabłkiem i pomarańczą
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana (seler, śmietana, mąka pszenna) z kiełbasą
- Cepeliny (jajka) na kapuście
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po góralsku (mąka pszenna) frytki, surówka + zupa (seler)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa (seler, śmietana) z ryżem (mąka pszenna, jajka)
- Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka) z ziemniakami (mleko)
- Buraczki czerwone z chrzanem
PIĄTEK
- Krem z dyni (seler, śmietana) z grzankami (mąka pszenna)
- Łazanki (mąka pszenna, jajka) z kapustą i pieczarkami
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (mleko) + zupa (seler, śmietana)