Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 15 do 19 sierpnia 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- Rosół (seler) z makaronem nitki (mąka pszenna, jajka) i natką pietruszki
- Sznycel (mąka pszenna, jajka) z ziemniakami (masło)
- Kapusta młoda zasmażana (mąka pszenna, masło)
lub
- DANIE EXTRA: Cukinia faszerowana mięsem i warzywami zapiekana z serem + zupa (seler)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany (seler, śmietana) z ziemniakami
- Roladka ze schabu z kaszotto
- Bukiet warzyw
lub
- DANIE EXTRA: Skrzydełka na diabelski sposób, frytki, surówka + zupa (seler)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa (seler) z ryżem
- Szaszłyki drobiowe, ziemniaki (masło)
- Surówka z kapusty pekińskiej (majonez)
lub
- DANIE EXTRA: Golonka na kapuście z sosem chrzanowym, ziemniaki opiekane + zupa (seler)
PIĄTEK
- Zupa z zielonego groszku (seler) z grzankami (mąka pszenna)
- Pierogi ruskie (mąka pszenna, jajka) okraszane cebulką – wyrób własny
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (masło) lub wątróbka drobiowa z cebulką podana na pieczonym jabłku + zupa (seler)