Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 25 do 29 lipca 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa (seler, pomidory, śmietana) z ryżem
- Makaron penne (mąka pszenna, jajka) z kurczakiem w sosie szpinakowym (seler, śmietana, mąka pszenna)
- Surówka z kapusty pekińskiej
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po szwajcarsku (bułka tarta, jajka, ser żółty), ziemniaki, surówka + zupa (seler)
WTOREK
- Rosół (seler) z makaronem (mąka pszenna, jajka) i natką pietruszki
- Roladka ze schabu (serek topiony) z ziemniakami (masło)
- Mizeria (śmietana)
lub
- DANIE EXTRA: Papryka faszerowana z mięsem i kaszą zapiekana serem, sałata z roszponki z dressingiem miodowym, chłodnik ogórkowy z rzodkiewką
ŚRODA
- Zupa ogórkowa (seler, śmietana) z zacierką (mąka pszenna, jajka)
- Pierogi ruskie lub z kapustą (mąka pszenna, jajka, ser biały) – własnej produkcji
lub
- DANIE EXTRA: Kogut na szpadce w sosie pomidorowo-paprykowym, kopytka, surówka + zupa (seler)
CZWARTEK
- Kapuśniak (seler) z ziemniakami
- Lazania (mąka pszenna, jajka) z mięsem i warzywami pod beszamelem
- Mix sałat z sosem winegret
lub
- DANIE EXTRA: Medaliony drobiowo-wieprzowe (bułka tarta, jajka, ser żółty), ziemniaki opiekane, surówka + zupa (seler)
PIĄTEK
- Zupa z fasoli szparagowej (seler) z ryżem
- Naleśniki (mąka pszenna, mleko, jajka) z serem polane musem truskawkowym
lub
- DANIE EXTRA: Placek słomiany na wędzonce lub ryba panierowana (mąka pszenna, jajka), ziemniaki (masło)+ zupa (seler)