Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 18 do 22 lipca 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa (seler, śmietana) z cukinii z makaronem (mąka pszenna, jajka)
- Schab w sosie z zielonym pieprzem (seler, mąka pszenna, śmietana)
- Kaszotto czarnolas z warzywami lub ziemniaki (masło)- do wyboru
- Warzywa na ciepło
WTOREK
- Grysik na rosole (seler) z natką pietruszki
- Filet drobiowy panierowany (mąka pszenna, jajka) z ziemniakami (masło)
- Buraczki czerwone z chrzanem
ŚRODA
- Zupa z kalarepki (seler, śmietana) z zacierką (mąka pszenna, jajka)
- Gołąbki w sosie pomidorowym (śmietana, mąka pszenna)
lub
- DANIE EXTRA: Chłodnik litewski, pierogi (mąka pszenna, jajka) z serem okraszane śmietanką lub pierogi z rabarbarem (14 szt.)
CZWARTEK
- Botwinka (seler) z ziemniakami
- Naleśniki (mąka pszenna, jajka, mleko) po meksykańsku
- Mix sałat z sosem winegret
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet po wiedeńsku (jajka, mąka pszenna), frytki, surówka + zupa (seler)
PIĄTEK
- Zupa grochowa (seler) z łazanką (mąka pszenna, jajka)
- Ryba pod warzywną pierzynką z ziemniakami (masło)
- Surówka z białej kapusty
lub
- DANIE EXTRA: Placki ziemniaczane (jajka, mąka pszenna) z sosem pieczarkowo-boczkowym (śmietana, mąka pszenna), surówka + zupa (seler)