Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 4 do 8 lipca 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa (seler, śmietana) z ryżem
- Makaron penne (mąka pszenna, jajka) z sosem bolognesse pod serową pierzynką
lub
- DANIE EXTRA: Kotlet schabowy (mąka pszenna, jajka), ziemniaki, surówka + zupa (seler)
WTOREK
- Rosół (seler) z tartym ciastem (mąka pszenna, jajka) i natką pietruszki
- Karczek po królewsku (seler) z kluskami ciętymi (mąka pszenna, jajka)
- Buraczki czerwone z chrzanem
ŚRODA
- Leczo (seler) z kiełbaską
- Filet z kurczaka duszony w ziołach z ziemniakami (masło)
- Marchew z jabłkiem
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, surówka + zupa (seler)
CZWARTEK
- Zupa serowa (serek topiony) z makaronem małą muszelką (mąka pszenna, jajka)
- Placki po zbójnicku (śmietana, jajka, mąka pszenna)
- Sałata masłowa z rzodkiewką
lub
- DANIE EXTRA: Filet z kurczaka w panko (mąka pszenna), ziemniaki, surówka + zupa (seler)
PIĄTEK
- Krem z brokułów (seler, śmietana) z grzankami (mąka pszenna)
- Ryba panierowana (mąka pszenna, jajko) z ziemniakami (masło)
- Surówka z młodej kapusty
lub
- DANIE EXTRA: Pierogi ukraińskie (16 szt.) + zupa (seler)