Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 20 do 24 czerwca 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa kalafiorowa (seler) z makaronem małą muszelką (mąka pszenna, jajka)
- Ryż z truskawkami (śmietana)
- Kompot z czarnej porzeczki
WTOREK
- Rosół (seler) z makaronem nitką (mąka pszenna, jajka) i natką pietruszki
- Kotlet drobiowy panierowany (mąka pszenna, jajka) z młodymi ziemniakami (masło)
- Mizeria (śmietana)
- Kompot z czarnej porzeczki
ŚRODA
- Zupa ziemniaczana (seler) zasmażana
- Makaron (mąka pszenna, jajka) z mięsem
- Kompot z czarnej porzeczki
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa (seler) z ryżem
- Pierogi leniwe (mąka pszenna, jajka)
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Krem marchwiowo-cebulowy (seler, śmietana) z grzankami (mąka pszenna)
- Ryba panierowana z ziemniakami (masło)
- Surówka z kapusty kiszonej
- Kompot z czarnej porzeczki