Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 30 maja do 03 czerwca 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa jarzynowa (seler, mąka pszenna, śmietana) z makaronem (mąka pszenna, jajka)
- Schab w sosie po staropolsku (seler) z kaszą wiejską (mąka pszenna)
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Kompot z czarnej porzeczki
WTOREK
- Rosół (seler) z tartym ciastem (pąka pszenna, jajka) i natką pietruszki
- Ryż z musem (śmietana) truskawkowym
- Kompot z czarnej porzeczki
ŚRODA
- Zupa pomidorowa (seler, śmietana) z ryżem
- Filet z kurczaka w panierce panko (jajka, mąka pszenna) z ziemniakami (masło)
- Surówka z selerem naciowym
- Kompot z czarnej porzeczki
CZWARTEK
- Żurek (seler, śmietana, mąka pszenna) z kiełbaską i pieczywem (mąka pszenna)
- Naleśniki (mleko, mąka pszenna, jajka) z (serem) podawane z owocami
- Kompot wieloowocowy
PIĄTEK
- Zupa ogórkowa (seler, śmietana) z zacierką (jajka, mąka pszenna)
- (Ryba) panierowana z młodymi ziemniakami (masło) i koperkiem
- Surówka z młodej kapusty
- Kompot z czarnej porzeczki