Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 16 do 20 maja 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa z białych warzyw zabielana z makaronem małą muszelką
*(alergeny: gluten, seler, jajka, mleko i produkty pochodne) - Risotto z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym
*(alergeny: seler) - Warzywa na ciepło
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Grysik na rosole z natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet schabowy z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jajka, mleko) - Surówka z buraczków czerwonych
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne - Makaron z serem
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa grochowa z łazanką
*(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Gulasz z indyka z kaszą wiejską
*(alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne) - Pomidor ze szczypiorkiem
*(alergeny: pomidor) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: mleko, jaja, gluten, ryba) - Marchew z jabłkiem i porem
*(alergeny:…) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)