Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 25 do 29 kwietnia 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten, pomidory) - Makaron z kurczakiem w sosie koperkowym
*(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Surówka z kapusty pekińskiej
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Zupa z selera naciowego z makaronem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Bitki wieprzowe z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten) - Buraczki z jabłkiem i natką pietruszki
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne) - Ryż z sosem truskawkowym
*(alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Grysik na rosole z warzywami
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet po parysku z ziemniakami z koperkiem
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Sałata zielona z jajkiem, rzodkiewką i sosem jogurtowym
*(alergeny: gluten, jaja, soja, mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Krupnik zabielany z warzywami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pierogi ukraińskie okraszane cebulką
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Kompot jabłkowy
*(alergeny:…)