Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 18 do 22 kwietnia 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- NIECZYNNE
WTOREK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Spaghetti bolognese pod serową pierzynką
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne, podpuszczka)
lub
- DANIE EXTRA: Filet z kurczaka w panierce panko, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jajka) - Naleśniki z serem, bitą śmietaną i owocami
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne)
lub
- DANIE EXTRA: Kieszeń ze schabu, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne)
CZWARTEK
- Zupa koperkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Sznycel z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Kapusta zasmażana
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
PIĄTEK
- Zupa szpinakowo-brokułowa z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Ryba miruna panierowana z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba) - Surówka z marchwi, jabłka i pora
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
lub
- DANIE EXTRA: Pierogi ukraińskie (16 szt.) + zupa
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka)