Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 28 marca do 01 kwietnia 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Pierogi ruskie okraszane boczkiem i cebulką
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Rosół z makaronem i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jajka) - Filet z kurczaka panierowany z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Mizeria
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa koperkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Fasolka po bretońsku z pieczywem
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z makaronem
*(alergeny: seler, jajka, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pieczona karkówka po staropolsku z ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Surówka z kapusty czerwonej
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Krem z zielonego groszku z grzankami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Łazanki z kapustą
*(alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne) - Kompot jabłkowy
*(alergeny:…)