Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 21 do 25 marca 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa serowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Potrawka z kurczaka z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
*(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Surówka z kapusty pekińskiej
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Krupnik z warzywami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Sznycel z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne) - Kapusta zasmażana
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Makaron z serem
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Grysik na rosole z natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Bitki ze schabu z kopytkami
*(alergeny: gluten, jajka) - Buraczki z chrzanem
*(alergeny:…) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: jaja, gluten, ryba, mleko i produkty pochodne) - Marchew z jabłkiem i pomarańczą
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, cytrusy) - Kompot jabłkowy
*(alergeny:…)