Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 14 do 18 marca 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krem brokułowy z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Spaghetti bolognese pod serową pierzynką
*(alergeny: seler, gluten jajka, mleko i produkty pochodne) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jajka) - Kotlet po parysku z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Surówka z białej kapusty z majonezem
*(alergeny:: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Żurek z jajkiem i ziemniakami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten, jajka) - Naleśniki z serem oprószone cukrem pudrem
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka) - Kompot owocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko i produkty pochodne, pomidor) - Schabowy z ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka) - Mizeria z sosem śmietanowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, jajka) - Ryż z sosem truskawkowym
*(alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)