Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 28 marca do 01 kwietnia 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Pierogi ruskie okraszane boczkiem i cebulką
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne)
lub
- DANIE EXTRA: Kieszeń ze schabu, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, jajka)
WTOREK
- Rosół z makaronem i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jajka) - Filet z kurczaka panierowany z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Mizeria
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- Zupa koperkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Fasolka po bretońsku z pieczywem
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
CZWARTEK
- Zupa jarzynowa z makaronem
*(alergeny: seler, jajka, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pieczona karkówka po staropolsku z ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Surówka z kapusty czerwonej
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
PIĄTEK
- Krem z zielonego groszku z grzankami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten) - Łazanki z kapustą
*(alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, ryba, jajka)