Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 14 do 18 marca 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa brokułowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Spaghetti bolognese pod serową pierzynką
*(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko i produkty pochodne, podpuszczka)
lub
- DANIE EXTRA: Filet z kurczaka w panierce panko, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jajka) - Kotlet po parysku z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Surówka z białej kapusty z majonezem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- Żurek z jajkiem i ziemniakami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten, jajka) - Krokiety z mięsem
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne)
lub
- DANIE EXTRA: Udko po staropolsku, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko i produkty pochodne, pomidor) - Schabowy z ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka) - Mizeria z sosem śmietanowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, jajka) - Kotleciki ziemniaczane w sosie pieczarkowo-boczkowym
*(alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne) - Surówka z sałaty ogórka i pomidora
*(alergeny: pomidor)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, jajka, ryba)