Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 28 lutego do 04 marca 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa ogórkowa z zacierką
*(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Kasza wiejska na sypko z gulaszem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pomidor ze szczypiorkiem
*(alergeny: pomidory) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Krem brokułowy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Makaron wstążki z mięsem pod beszamelem
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne, podpuszczka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa jarzynowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Pierogi ruskie okraszane masełkiem
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Grysik na rosole z natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Bitki ze schabu z ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Buraczki czerwone z chrzanem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Racuszki bananowo-jabłkowe
*(alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)