Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 21 do 25 lutego 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa serowa z makaronem muszelka
*(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Potrawka z kurczaka z ryżem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler) - Fasolka szparagowa
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler) - Naleśniki z serem posypane cukrem pudrem i owocami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, jajka, gluten) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Zupa pieczarkowa z tartym ciastem
*(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Kotlet mielony z ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, jajka, gluten) - Mizeria
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa grochowa – krem z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Makaron zapiekany z jabłkiem i cynamonem
*(alergeny: gluten, jajka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jajka) - Fileciki rybne z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, jajka, gluten, ryba) - Surówka z kapusty kiszonej
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot jabłkowy
*(alergeny:…)