Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 14 do 18 lutego 2022 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne) - Pierogi z ruskie okraszane cebulką`
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Zupa jarzynowa z zacierką
*(alergeny: seler, jajka, gluten, mleko i produkty podobne) - Kotlet drobiowy w panierce panko z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, jajka, gluten) - Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, cytrusy) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Krem marchwiowo-cebulowy z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Spaghetti bolognesse pod serowa pierzynką
*(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko i produkty pochodne, podpuszczka) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Bitki ze schabu w sosie z kluskami śląskimi
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Kapusta czerwona z kminkiem
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa szpinakowa z jajkiem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, jajko) - Ryż z sosem truskawkowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, truskawki) - Kompot jabłkowy
*(alergeny:…)