Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 22 do 26 listopada 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa serowa z makaronem małą muszelką
*(alergeny: seler, jajka, gluten, mleko i produkty pochodne) - Gulasz z indyka z kaszą wiejską
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pomidor ze szczypiorkiem
*(alergeny: pomidory) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Grysik na rosole z natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet schabowy z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Kapusta zasmażana
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pierogi ruskie okraszane boczkiem i cebulką
*(alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Filet z kurczaka pod beszamelem z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Mix sałat z sosem winegret
*(alergeny: gorczyca) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Krem z brokuła z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)