Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 15 do 19 listopada 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik z warzywami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Spaghetti bolognesse z serem i świeżą bazylią
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajka, podpuszczka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jajka) - Kotlet po parysku z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, jajka, gluten) - Surówka z kapusty czerwonej
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Krem z zielonego groszku z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Łazanki z boczkiem i kapustą
*(alergeny: gluten, jajka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne) - Roladka ze schabu w sosie z kluskami śląskimi
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Buraczki czerwone z chrzanem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Ryba miruna panierowana z ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka, ryba) - Surówka marchwi i jabłka
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot jabłkowy
*(alergeny:…)