Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 22 do 26 listopada 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa serowa z makaronem małą muszelką
*(alergeny: seler, jajka, gluten, mleko i produkty pochodne) - Gulasz z indyka z kaszą wiejską
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pomidor ze szczypiorkiem
*(alergeny: pomidory)
lub
- DANIE EXTRA: De volaille, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka)
WTOREK
- Grysik na rosole z natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten) - Kotlet schabowy z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Kapusta zasmażana
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
ŚRODA
- Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Pierogi ruskie okraszane boczkiem i cebulką
*(alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne)
lub
- DANIE EXTRA: Shoarma drobiowa, frytki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne)
CZWARTEK
- Zupa pomidorowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Filet z kurczaka pod beszamelem z ziemniakami
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Mix sałat z sosem winegret
*(alergeny: gorczyca)
PIĄTEK
- Krem z brokuła z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja)
lub
- DANIE EXTRA: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka + zupa
*(alergeny: gluten, jajka, ryba, mleko i produkty pochodne)