Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 25 do 29 października 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa koperkowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne) - Pierogi ruskie okraszane cebulką
*(alergeny: gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Tradycyjny rosół z tartym ciastem
*(alergeny: seler, gluten, jajka) - Kotlet po parysku z ziemniakami i koperkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja) - Mizeria
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Kapuśniak z ziemniakami
*(alergeny: seler, gluten) - Makaron z sosem warzywnym
*(alergeny: jajka, gluten, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Mix sałat z sosem winegret
*(alergeny: gorczyca) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa serowa z makaronem
*(alergeny: seler, jajka, gluten, mleko i produkty pochodne) - Karczek duszony z kluskami śląskimi
*(alergeny: seler, gluten, jaja) - Surówka z kapusty czerwonej
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten, jajka)
Ryż z sosem truskawkowym
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, truskawki) - Kompot jabłkowy
*(alergeny:…)