Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 18 do 22 października 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik z warzywami
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne) - Spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jajka) - Kotlet po nelsońsku z ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka) - Mix sałat z sosem winegret
*(alergeny: gorczyca) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Krem z zielonego groszku z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Łazanki z kapustą
*(alergeny: gluten, jajka) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Bitki ze schabu z ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Buraczki czerwone z chrzanem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Ryba miruna panierowana z ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka, ryba) - Surówka z marchwi i jabłka
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot jabłkowy
*(alergeny:…)