Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla uczniów szkół podstawowych od 04 do 08 października 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Zupa pieczarkowa z makaronem małą muszelką
*(alergeny: seler, jajka, gluten, mleko i produkty pochodne) - Gulasz z indyka w sosie pomidorowym z kaszą wiejską
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, pomidory) - Surówka z kapusty pekińskiej
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
WTOREK
- Rosół z tartym ciastem i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jajka) - Brizol z ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Marchew z jabłkiem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
ŚRODA
- Barszcz czerwony z uszkami
*(alergeny: seler, gluten, jajka, mleko i produkty pochodne) - Naleśniki z serem polane sosem truskawkowym
*(alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne, truskawki) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
CZWARTEK
- Krem z pora z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Filet z kurczaka w sosie koperkowym z kluskami ciętymi
*(alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne) - Sałatka z buraczków
*(alergeny:…) - Kompot z czarnej porzeczki
*(alergeny:…)
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne) - Ryba panierowana z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba) - Surówka z kapusty kiszonej
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Kompot wieloowocowy
*(alergeny:…)