Miejskie Centrum Kultury, Czytelnictwa i Edukacji w Grybowie – Dział Stołówka poleca: jadłospis dla klientów stołówki od 18 do 22 października 2021 roku.
PONIEDZIAŁEK
- Krupnik z warzywami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Spaghetti bolognesse ze świeżą bazylią
*(alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Filet grillowany, frytki, surówka + zupa
*(alergen: mleko i produkty pochodne)
WTOREK
- Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki
*(alergeny: seler, gluten, jajka) - Kotlet po nelsońsku z ziemniakami
*(alergeny: mleko i produkty pochodne) - Mix sałat z sosem winegret
*(alergeny: gorczyca)
ŚRODA
- Krem z zielonego groszku z grzankami
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Łazanki z boczkiem i kapustą
*(alergeny: gluten, jajka)
lub
- DANIE EXTRA: Żeberka pieczone z ziemniakami opiekanymi, surówka + zupa
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
CZWARTEK
- Zupa ogórkowa z ryżem
*(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne) - Rolada ze schabu w sosie z ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne) - Buraczki czerwone z chrzanem
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)
PIĄTEK
- Zupa jarzynowa z makaronem
*(alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne) - Ryba miruna panierowana z ziemniakami
*(alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka, ryba) - Surówka marchwi i jabłka
*(alergeny: mleko i produkty pochodne)